15 Eylül 2016 Perşembe

O da bir queer; Ashley Graham

Kadınlara dışarıdan dayatılan ölçülere ulaşmak için değil kendi bedenleriyle mutlu olmak için çaba göstermeleri gerektiğini anlatmaya çalışan Graham, bu konuda düzenlenen kampanyalarda aktif olarak görev alıyor.


Kıvrımlı hatlarıyla moda dünyasında sıfır beden modellerin hakimiyetine son veren Ashley Graham, şimdi de büyük beden kadınlar için tasarladığı koleksiyonu tanıttı.
27 yaşındaki modelir Kanadalı Addition Elle firması için tasarladığı iç ve dış giyim ürünleri New York Moda Haftası kapsamındaki bir defilede gün ışığına çıktı.
Graham defilede kendisi de görev aldı. Ünlü model, en iddialı iç çamaşırı modellerini kendisi tanıttı.
Kadınlara dışarıdan dayatılan ölçülere ulaşmak için değil kendi bedenleriyle mutlu olmak için çaba göstermeleri gerektiğini anlatmaya çalışan ve bu konuda düzenlenen kampanyalarda aktif olarak görev alan Graham'a podyumda başka büyük beden modeller de eşlik etti.
Ashley Graham, bugüne kadar sadece ince modellerle çalışan Sports Illustrated'a kapak pozu veren ilk büyük beden model olarak da tarihe geçti.
Ünlü model, kıvrımlı hatlara sahip kadınlara, bu özelliklerini gizlememeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyor. Tüm kadınların kendi bedenleriyle barışık olmaları için düzenlenen kampanyalara öncülük ediyor.
ASHLEY GRAHAM BEDENSEL KALIPLARA BÖYLE MEYDAN OKUYOR
Ashley Graham, 2010 yılından bu yana Justin Ervin ile evli.
İşleri gereği ayrı şehirlerde yaşayan çift, evliliğin bu şekilde daha iyi yürüdüğünü ileri sürüyor.
Moda dünyasında iri beden akımının öncülerinden olan Ashley Graham da "photoshop" uygarlığına kurban oldu...


Elle dergisinin Kanada baskısı için objektif karşısına geçen 29 yaşındaki Graham'ın fotoğraflarına ilk bakışta dikkat çekecek şekilde photoshop yapıldı. Böylece ünlü iri beden modelin bacak bölgesindeki kusurlar ortadan kaldırıldı.
Ashley Graham'ın dergi için poz verdiği çekimin kamera arkası görüntüleri geçtiğimiz ay basına yansımıştı.
Basen ve kalça bölgesindeki selülit birikimi nedeniyle eleştirilen Graham, Instagram sayfasında yaptığı paylaşımla bu durumu kınamıştı.
Graham bu tür eleştirilere "Bazıları bana kalçalarımın "selülit şehri" olduğunu söyledi. Ama farkına varıyorum ki bu kalçalar bir zafer ve cesaret hikayesi anlatıyor. Başkalarının kendi zevklerine göre benim bedenim hakkında ne düşündüklerini bana dikte etmelerine izin vermeyeceğim. Siz de öyle yapmalısınız" notuyla yanıt vermişti.
SportS Illustrated ve Victoria's Secret gibi ünlü firmaların kampanyalarında objektif karşısına geçen Ashley Graham; kadınları, kendi bedenleriyle mutlu olmaları konusunda bilinçlendirmeye çalışan kampanyalarda da aktif görev alıyor.

Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder